mar

Mijn naam is Marjolijn van Unen- van den Oudenalder en ik ben sinds 2007 werkzaam op de Van Bommelschool. Ik ben gestart als leerkracht in 3-4-5, later in 6-7-8 en sinds december 2011 ben ik directeur van deze fantastische school.

Daltononderwijs is niet iets dat hier en daar wordt toegepast, het zit in het hele systeem en ook in mijn bloed. Het is een visie en een missie. Want naast al het cognitieve dat wordt aangeboden op alle scholen is juist het leren samenwerken, verantwoordelijk (kunnen en durven) zijn en zelfstandig kunnen functioneren zo ontzettend belangrijk op de basisschool, het voortgezet onderwijs en in de maatschappij die daarna op je wacht. Daltononderwijs is onlosmakelijk verbonden met burgerschap! Participatie, kennis van democratie, identiteits- en persoonsontwikkeling, allemaal pijlers die zowel onder burgerschap als onder daltononderwijs passen.

Dat onderwijs op die manier vormgeven doe ik natuurlijk niet alleen. Daar draagt een zeer bevlogen team aan bij! Mijn steun en toeverlaat, Monique, is mijn collega IB’er (kwaliteits- coördinator). Beiden hebben we de Master Sen opleiding doorlopen en afgerond waardoor we allebei gedragsspecialist zijn. Ook beleidsmatig werken wij samen, en dat al sinds 2007.

Maar daarnaast zijn er veel jonge, enthousiaste en leergierige mensen in het team, waaronder mijn fijne duo en ICT-coördinator Rainier. Allen met hun eigen kwaliteiten die we zoveel mogelijk inzetten en benutten. Dat is ook nodig: het is alle hens aan dek op een kleine school.

We zijn ambitieus maar er wordt ook veel gelachen en er is sprake van een fijne sfeer. Met veel plezier zet ik mij in om de Van Bommelschool op haar geweldige niveau te houden en waar mogelijk te verbeteren.