showcase

21-11-2023

Afbeelding

Veel prikkels, een volle agenda en het vluchtige gedrag zorgen helaas vaker voor stressklachten bij kinderen. Niet alleen in New York is daar aandacht voor, maar ook dichterbij huis.. namelijk in Blaaksedijk.
Naast het werken met de handen in de moestuin, het deelnemen aan diverse sportactiviteiten is er op de Bommelschool aandacht voor ontspanning op andere wijzen. De leerlingen krijgen onder schooltijd spelenderwijs begeleiding op het gebied van onder andere wie ben ik, mindfulness, ademhalen, luisteren naar je lijf, yoga, grenzen aangeven, energie en sensorische oefeningen.
Met het verkrijgen van inzichten en bewustwording (in verbinding met de ander en de wereld om zich heen) leren de leerlingen wat zij nodig hebben om in hun kracht te staan. Autonomie, ofwel eigenaarschap, is een belangrijk onderdeel in het onderwijs. Op deze gebieden kan dit specifieke leren zeer nuttig zijn om stress te verminderen, concentratie te verbeteren, focus te behouden en het algehele welzijn van kinderen te bevorderen.

Lees het hele artikel hier

Welkom

Welkom op de site van de Burg. Van Bommelschool. Deze site is bedoeld voor ouders, kinderen en andere belangstellenden. De school is gelegen in het buurtschap Blaaksedijk en telt momenteel ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over drie groepen. Sinds 20 mei 2008 zijn wij een daltonschool. Binnen het daltononderwijs staan vijf pijlers centraal: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Belangstellenden zijn altijd welkom en kunnen telefonisch of via het contactformulier een afspraak maken

De Hoeksche School

De Burgemeester Van Bommelschool is een onderdeel van stichting de Hoeksche School.

Bommel-brochure